:: QS ::

***********************************************************************************************

Bismillahirrahmannirrahim...



Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh :)

********************************************************************************************************************

Monday, May 2, 2011

h.u.j.a.n

Assalamu'alaikum wbt..

Fuuhh... apsal berhabuk je blog ak nie.. hmm... *buat2 pkir*

Laa, dah dua bulan ak x update ye.. hahaha.. sori la ye.. *sori kat sape ek? ntah ad org bace ke x blog ak ni.. haha.. but i know there is someone read my blog.. (camne taw?)..
dah dia kata "kesian ikan kat blog awak"
mule2 terpinga2 la jgak, apa maksud sebenar dia.. then, dia gtaw "dah sebab lama sgt awak xupdate.." haha.. sy duk pkir2 camne n ape laa yg membuatkn dia kata 'kesian'.. sy igtkan ikan kat blog sy ni semakin kurus ke apa.. haha,.. anyway, thanks ye.. hehe~

ok.. berbalik kpd topik tajuk post sy ni.. haa.. semalam hujan kat BANDARAYA(?) Kangar ni.. tapi nk citer dlu pengalaman sebelum sampai Perlis ni.. (ad org tye ke?).. adoi laa.. haha*

Kelmarin, jam 10.00 pagi, sy bgn pagi (slps tido balik ye..) then makan breakfast.. bla..bla..bla, smpai la pukul 11.00 pagi.. sy dan keluarga gerak laa ke stesen bas sbb bas SEPATUTNYE gerak kul 11.45 pagi... smpai2 stesen, sy cari laa mane bas Shamisha ni.. last2 jumpe la jgak alhamdulillah *naseb baek.. huhu* jauh di hujung bas tu gi park.. *nk sembunyi dari sape ntah.. huhu*

sy pun segan silu masuk la bas tu dan letak barang2 di seat sy.. kat belakang tu.. sy suke duk belakang2 ni, wpun ramai yg kate xbest sbb dekat ngan enjin la, ntah ap lagi jwpn diorg.. huh.. pastu sy pun turun la balik dari bas tu, nk teman kn mak dan adik sy *err bukan diorg ke yg temankn?* sembang2 skit sebelum bas bertolak.. pastu ad sebuah lagi bas Shamisha baru je smpai.. sy pun tercengang la jgak.. tapi secara logik nye, bas tu baru je smpai.. so mesti la bas yg first ni bas sy.. then mari la one guy ni (pekerja agakn ye).. ditanye nye, bas ke kangar yg mane.. then dia point kat bas yg baru smpai.. pastu sy tye la, "yg bas ni?".. dia jawab "bas ni ke baling".. alahai silap bas la plak sy ni.. sy pun cepat2 laa amik barang2 dari bas-ke-baling tu, terus naek bas ke kangar.. fuuh, alhamdulillah.. naseb baek.. hehe

bile naek bas tu, cari la jgak mane seat sy ni.. bile jumpe je, tgk ad org plak duk kat seat sy yg empuk, selesa, lagi jauh dari insan-insan lain.. dia tidur plak tu.. ish nk di-baling-je-bas kat muka dia nk suh bangun.. plus2, time tu sakit perut yg amat and kerusi yg sy terpaksa duduk setelah dicuri tu x best langsung.. huh..

tapi yelaa.. Nabi Muhammad s.a.w sarankan kite untuk bersabar.. so sabor jelah..smue tu sy simpan jelah.. ad la jgak berharap bile laki tu nk turun dari bas tu, nk je sy salam n ucap kat dia "Bang.. Lain kali duduk la kat tempat sendiri, sbb bile duk kat kerusi org laen, takkan la orang tu suke2 je tgk abang amik tempat dia kan.. confirm dia sumpah2 je kat abang.. kalu dia x redha, ap akan jadi pada keluarga abg nanti.. susah tuu... silap2 masuk neraka sbb someone xmeredhai tanpa disedari.. tu pun xleh nk kata tanpa disedari gak, sbb abg sje2 je amik kerusi dia.." haa.. itulah monolog yg tak perlu sy luahkan.. sy redha dan terus jelah tido di kerusi yang sy cuba untuk menerima nye.. haha

pastu, smpai la ke seberang perai.. tetibe tgk jalan, "aik bas ni nk ke mane? bukan sepatutnye masuk jalan yg tu ke? hmm.. maybe ad short cut kot" last2 tanggapan short cut menyeleweng pabila bas tu naek jambatan.. terus ke butterworth.. alahai lmbt la sy smpai kalu camni.. sy terus mendengar lagu.. then pak cik driver bas mcm buat pengumuman penting je.. so sy pun cabut la earphone yg ketika itu sedang ralek mendengar lagu daripada kumpulan Rast.. "Sesape yg ke Jitra, Alor Star dan KANGAR, gi naek bas belakang ye".. haa?? apehal.. pastu dia gtaw la bas ni ad problem ap ntah.. so sy pun naek la bas yg dibelakang tu.. keluar dari bas rosak tu, tgk bas kat belakang.. WAAHH!! Bas Dua Tingkat tuuu.. alhamdulillah.. ap yg diidam selama ni tercapai.. haha... naek lah saya ke dalam bas dua tingkat tu.. siyesly excited woo.. wuahahaha.. *ooppss.. sori2.. jge manner.. hehe* then bas tu pun gerak lah ke destinasi yg dituju..seronok tgk kat luar, plus naek tingkat dua bas tu.. hehe

alor star.. tulah destinasi bas dua tingkat ni.. sy pun terus laa ke kaunter tye, "camne ni kak.. bas sy spatutnye ke kangar, tp break kat butterworth, then naek bas yg stop kat alor star ni je?" pastu akak tu smbil ditemani seorg assistant laki, suh sy tggu sat.. sy pun tggu laa.. then ad laa one brader ni, tye nk balik kangar ke.. sy pun jwb la, Ye.. pastu dia pun gi ejah ngan beberapa bas, then alhamdulillah ad la bas yg nk ke kangar.. so saya pun naek la bas tu.. sekali lagi, Bas Dua Tingkat tuu.. haha.. ke'excited'an sy x abih lagi.. bas dua tingkat yg first sy duk tgh, kali ni sy duk depan skali.. peerrgghh.. memg syok lahh.. subhanAllah.. Allah gantikan MISERY sy yg sikit ngan NIKMAT yg sgt byk.. Alhamdulillah~

Then sampai laa ke Kangar at 7.30pm.. time tu H.U.J.A.N (baru balik pada topik post..haha).. sy pun duk rilex2 lu, selesaikn hutang ngan Allah dlu, then pikir camne nk balik maktab.. sy call kengkawan, tapi sume ad kat laen.. nk sy tepon yg bwk motor, kesian 6t dia basah plak.. teksi - MALAS r.. hoho.. then sy bjalan la sikit ke 7-11 yg jauh mane dari stesen bas tuh.. sy beli roti sbb xmkn lagi dari tgh hari.. huhu.. ntah knape, sy turut membeli payung.. then sy pun BERJALAN(?)

yup.. sy pun berjalan la dari 7-11 ke maktab.. it does sounds crazy, n of course nobody will believe me if i'd say so.. haha.. actually, sy sronok sgt time tu.. keseronokan yg xmungkin sy dapat jika naek kete, or motor, even cycling also.. hehe.. sambil berjalan tu, dapat la mesej daripada sum1, nk mintak tolong amik kalu hujan xberhenti, di kuala perlis.. aish.. camne ni.. sy pun tye laa pukul brape nk suruh pi amik.. then sy pun bajet2 la mase, dan meneruskan perJALANan.. amik feel..sy suke sgt hujan.. seriyesly.. ntah knape.. hehe.. laen kali sy bwat post lah knape sy suke hujan ni.. hehe~

Alhamdulillah smpai ke maktab jam 9.30pm.. janji nk amik diorg kul 9.30pm.. haha.. terok betol la sy ni.. so sy pun mesej kat diorg kate sy akan lambat skit.. pastu sy jalan lagi dari pondok pak guard, ke krete sy.. oleh kerana dah janji ngan org, sy pun lekas2 lah panaskan enjin dan terus keluar pi amik diorg.. alhamdulillah.. naseb baek diorg xmarah.. especially 'yg tu'.. hahaha.. gurau je.. sy dengar diorg crite, seronok.. enjoy sakan diorg pi S.P.. maklum lah masing2 pelepas hajat.. haha~

then sy pun terus laa menuju ke Maktab, htr diorg, salah sorg tu kate, kalu dia ad pakwe, dia nk date dlm kete sy je.. hmm... kalu gitu sy nk date kat mane kalu dia dah amik.. hahaha.. *ok2 enough with the jokes* lepas htr diorg, jam menunjukkan jam 10.15pm.. makan pun belom lagi.. pikir2 nk kluar ke x.. last2, pi koperasi je.. time tu betol2 mase arsenal menjaringkan gol dan gol tu gol kemenangan bagi mereka yg menentang Manchester United.. Tahniah buat The Guns, tp MU confirm naek balik.. sy taw tu.. huhu.. di koperasi, sy beli laa beberapa kotak air dan sedikit makanan bagi mengisi perut yg dari tengah hari xmkn.. hahaha.....

then, my night ends when i enter my room, leave a message to -sum1-, then accidently + unconciously fall asleep.. haha


- sometime, there are things that are meaningless by others..
but it is really meaningful to me... like the rain -
- so make your day -

5 comments:

Anonymous said...

maafkan kami
as if i know...
but unfortunately i dont know

bebot said...

haha..org tnye xmboh oyak..bleh sy g jmput dgn gerek..haha

Boo said...

siannyer dia jln kaki..apsal xkol aku??? huhu

bebot said...

la..boo tu enge ke?haha..boo sama enge..

cApiX_sHinObu said...

it's not tiredness and uneasiness that i get..
but it's enjoyment that i get when i did all that..
and u all have given me a piece of enjoyment..
thanks..
hehe