:: QS ::

***********************************************************************************************

Bismillahirrahmannirrahim...



Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh :)

********************************************************************************************************************

Friday, November 25, 2011

22.11.1412



Friday
22 November 1991
15 Jamadil-awal 1412

Tuesday
22 November 2011
26 Zul-Hijjah 1432


Alhamdulillah.. syukur pada Tuhan kerana masih dikurniakan badan pinjaman dan nyawa pinjaman untuk menikmati segala pemberianNya..

Ya, cukup tarikh yang dinyatakan, genaplah umur sy 20 tahun.. tak tersangka, melalui Hijriah pun sy 20 tahun, melalui Masihi apatah lagi.. hehe :)

Jadi sy ingin mengucapkan ribuan,
eh bukan,
jutaan,
eh jap2..
err...
tak-terbilang terima kasih kepada
yang sanggup mahupun tak sanggup,
menjadi kawan,
rakan,
sahabat,
musuh,
saudara se-Islam
mahupun bukan Islam,
ESPECIALLY yang sudi wish kat saya,
kerana sudi menjadi parts in my life.. ..
sy tak sgka pun org akan wish sebenarnye,
dan org pertama yg wish ialah kak Eidaa..
ngeh3.. thank you kak~!!

I wish you'all happiness and guidances.. insyaAllah.. hehe


Sy agak terharu dengan wish2 kalian, jadi nk up skit.. hehe

*********************************************************************************

Happy birthday!

- thank you very much :)

capix~!!!!!!!!!!!! otoojobi omeedeto, capix-kun~!!!!! :D

- hahaha.. hontoni arigatou gozaimasu :))

Selamat menyambut ulangtahun kelahiran. Semoga redha Allah mengiringimu selalu :3 :)

- insyaAllah.. kamu juga ye :))

Selamat hari lahir boh besar. Smoga smakin besar hendaknya. Kbye.

- HaHaHa...

To the very special friend i could ever have! Happy birthday!!! :)

- thank you very much for thinking me as your special friend.. insyaAllah may Allah keeps our friendship the best as it is.. hehe

Semakin bertambah usia, semakin hampir pertemuan kita dengan Allah :) Selamat beramal

- benar.. marilah sama-sama kita manfaatkan usia yang Allah kurniakan ;)


Sanah Helwah

- Alhamdulillah, syukran :)

"Cahaya Allah akan muncul pada jiwa orang yg bnyk mengingat Allah, dan jika jiwanya bercahaya, maka wajahnya pun terlihat bercahaya dengan cahaya yg indah."
(dipetik daripada Habibana Munzir Almusawa)

- insyaAllah.. sama-samalah kita menghiasi diri kita

Sabda Rasulullah s.a.w yang diriwayatkn oleh al Imam Hakim dari Jabir r.a :
"Sebaik-baik kamu ialah yg panjang umurnya serta baik amalannya.." :)

- syukran atas hadis tersebut.. baru sekarang tahu kenapa perlu minta dipanjangkan umur dalam doa.. dan insyaAllah marilah sama-sama perbaikkan amalan kita :)

You will give yourself a peace of mind if you perform every act of your life as if it were your last
(quoted from Marcus Aurelius)

- manfaatkan apa yang diberikanNya, meskipun hal yang tak disenangi...

Halala ngosuku lokuzalwa!! (bhs zulu) = hb!! =)

- hahaha.. this one funny.. taw2 je bhs zulu tetibe.. anyway, thanks :))

Menyambut ulangtahun tanpa kami.... Jadilah abang yang terbaik, anak yang soleh

- insyaAllah, i'll be my best and won't disappoint you :)

Capik chan... :) happy birthday! ...though lill bit late.hehe.enjoy ur day...dah tua :P

- hahahak.. dah sebaya lah kite.. takpe, takde hal.. hehe

Hidup ini hanya sekali, hiduplah dengan penuh erti ;)

- i will.. and you yourself, have give a meaning in my life my friend :)

********************************************************************************

Ya Allah...
Engkau kurniakan ukhuwah kepada ku
InsyaAllah tak kan ku sia-sia kan
dan andai Engkau alihkan mereka dari ku
betapa ak kekosongan
walaupun ak terpaksa menerima hakikat tersebut
dan aku berdoa
agar mereka dikurniakan kebahagiaan
walaupun tanpa ku dalam hidup mereka...

Papepon,
ak bersyukur
kerana ditemukan mereka
indahnya saat-saat tersebut...
betapa hati ini selalu meronta tiap kali mengimbau kenangan itu...
apa kan daya... kita insan biasa...
perpisahan adalah suatu kepastian...
pertemuan itu ialah syarat..
kita terpaksa hadapinya..
kerana perpisahan itu mutlak!!!

Namun jangan ada jurang pada kejauhan ini...
kerana ikatan ukhwah dalam bersahabat..
dan kenangan ini masih lagi mampu untuk kita sama sirami
dengan seribu kemanisan madu dari sebuah perasaan kasih dan rindu...
semoga bunga-bunga ukhwah yang terjalin
sentiasa mekar dan mewangi ruang taman hati kita...

:)

6 comments:

YenT0 said...

cam kenal wish yg ke-2...
malu jap~ +.+"

- cS - said...

hahahak..
thanks for da wish anyway :)

Anonymous said...

errr......speechless........dunno what to say...sbb pnjg sgt..agagaga~


dok penoh kot org buat post psal all the birthday wishes yg mereka dpt ni..



and here a lil' welcome from me :D

Anonymous said...

my wish there!!!!!!!!!!!!!!!!!haha.capik chan :)

Anonymous said...

and as a rewarddddd.... kasik ikan biru makan banyak2 lah camniiiee.. hehe, :))

- cS - said...

anonym 1 : hahaha.. u're very welcome...

anonym 2 : hahahak.. sure, teruskan bagi ikan tu makan.. thanks again :)