:: QS ::

***********************************************************************************************

Bismillahirrahmannirrahim...



Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh :)

********************************************************************************************************************

Monday, December 19, 2011

...masalah sendiri...

Gambar hiasan

Oh masalah, masalah, masalah...
Susah hati aku
dah berapa kali camni
bile aku lalu je
perasaan aku terus je rase dub-dab dub-dab
aarrgghhh
sabarlah wahai hati

aku rasa
tak pernah dalam hidup aku
aku rasa menyesal sebegini
bila aku lalu
aku tak mampu buat apa-apa
kerana masalah yang ku hadapi
belum terlangsai lagi
agar hak milik itu, tiada rasa rugi dan susah hati


Apa yang jadi masalah ?

Apa yang menghalangnya?


Kewangan?
bukan...kerana aku mempunyai yang secukupnya

Tak bersedia?
bukan.. kerana aku dah cukup sedia

Keluarga tak izin?
mane ade keluarga aku tak izin... mende baik, takkan lah nak halang...

so, di mana masalah nye?

masalah nye ialah,
yang dibelakang aku ni..

Aku terpaksa consider
kerana 'yang lepas-lepas' belum aku 'settle' kan lagi
apa boleh buat
sape suruh melibatkan diri
tapi aku tak menyesal
aku tak kisah apa orang nak cakap
yang penting
biarlah aku selesaikan 'mereka-mereka yang lepas' ni dahulu
barulah aku tumpukan perhatian
insyaAllah
masa dan usaha yang akan menentukan
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ya
Banyak mende lagi kena consider
Sebab aku bukan sahaja sebagai pelajar
malah berbagai tanggungjawab lagi
jadi akan aku gunakan pengalaman bersama 'yang lepas-lepas'
dan termasuk engkau bakal yang baru
untuk dijadikan sebagai bahan
dalam menjayakan diri sendiri..
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Semoga engkau target baru ku, 'Contengan Jalanan' masih dipasaran,


kerana aku terpaksa settlekan dulu 'yang lepas-lepas' aku yang lain..
insyaAllah sempat :)

tinggal separuh je lagi.. huh..huh.. :P


yang ni pinjam orang punye.. kena jaga leklok.. hargai semolek-moleknye.. hehe :)



yang ni banyak lagi yang tak baca, sebab keluarannya tiap-tiap bulan.. adoyaiii



ntah best ke tak cite ni.. maen redah je beli.. haha


Banyak lagi buku yang nak dimention, tapi saje je malas nak cari.. ngehehehe...
Dan, aku ni bukannya rajin sangat membaca,
buku je yang ada banyak...
Huh.. Kena usaha habiskan, insyaAllah :)

Ye.. dalam seumur hidup aku, rasanye...tak pernah lagi rase menyesal...terhadap sesuatu perkara...melainkan... sebab tak dapat beli buku..walau satupun...bilamana, i'm in a bookstore.. huh

Bacalah,
ianya budaya yang mulia
Malah tuntutan Islam yang pertama.
Tambahilah ilmu
dan jangan lupa
baca Al-Quran..

Sekian, wassalam :)

7 comments:

Nia Ridzwan said...

cehh
mati-mati ingat pasal kawen. hahaha.

bagus baca Contengan Jalanan sampai habis. kalau belum baca Versus, masukkan Versus pulak dalam list :)

- cS - said...

kih3..
menjadi jugak lah nmpak gayanye.. hehe

ooh.. kena bace Versus dlu ek? okay2..
kalau ada cadangan novel hasil Hilal Asyraf, tolong beritahu jugak ye.. hehe
and thanks for da tips :)

Nia Ridzwan said...

Sinergi ! tapi saya pon belum baca. dah banyak orang recommend yang tu.

..Wardah Biru.. said...

hehe..sama la...ingatkan pasal nak kahwin...
Bestnya di smjung ada jualn buku...
Contengan jalanan belum ada dalam tgn, tapi insyaAllah akan diusahakan..
novel Takdir by Hilal Asyraf dah baca??best sangat...

- cS - said...

Nia: Sinergi? ALrite.. insyaAllah, will look for it

Wardah Biru: hehehe.. maaf andai ada saah faham.. kih3.. Kenapa dikatakan di 'smjung' ada buku? kat laen takde ke? kalau xde, beli melalui online.. hehe
Novel Takdir? insyaAllah bakal menyusul.. hehe

thanks for the suggestions :)

Anonymous said...

capik.. ika ada new edition of men are from mars. women are from venus. plus i got discount from popular and they're twin pack! 2 books of the same title but different topic in just 1 price,,, berbaloi2.. hehe * best2..

- cS - said...

ika: waahh.. untung tu.. dpt dua buku untuk satu harga.. hihik.. tapi, me myself nk habis kn satu pon ntah bile.. hahaha.. well,selamat membaca :)